2.MRLC: 3 utakmice u 4 dana, prva na redu Veba!

U osmom kolu 2. Muške Regionalne Lige Centar, košarkaši Borče 2 dočekuju KK Veba Basket. Veba Basket je pri samom dnu tabele na 13. poziciji sa jednom pobedom i 6 poraza. Trijumf su zabeležili u 4. kolu protiv ekipe Barajevo Bambi rezultatomm 67:61, dok su poraženi bili od Umke Džez, Vizure, Barajeva, Mladosti 2, BTC-a i Ceraka. Sa druge strane ekipa Borče 2 je nakon poraza od ŠKK Zvezdare i Eko Sporta vezala dva trijumfa protiv Viteza i Save i trenutno se nalazi na sedmoj poziciji sa 4 trijumfa i 2 poraza i utakmicmo manje u odnosu na vodeće Barajevo.


“Očekujem vrlo dinamičnu utakmicu, jer su vrlo mlada ekipa, ali mislim da će naše iskustvo da prelomi i nadam se da ćemo dobiti taj meč, ni u jednom slučaju ne smemo da se opustimo’’, bile su reči Aleksandra Trajkovića, koji će i na ovoj utakmici poneti kapitensku traku. On u proseku beleži 9 poena u ovoj ligi, 3,3 asistencije i 1,5 ukradenu loptu.

,,Znam da je protivnik jedan od slabijih u ligi, ali to nikako ne utiče na naš odnos. Ulazimo fokusirani i motivisani, da damo naš maksimum. Naravno, da što više ispoštujemo ono što od nas traže trener i stručni štab. Ako igramo kako umemo, kao tim, rezultat neće izostati’’ nadovezao se Vladan Stanković koji je vodeći skakač ekipe sa 12,5 skokova po utakmici.

Šef stručnog štaba Borče 2 Marko Radović je bio malo opširniji:,,Protivnička ekipa mi je, iskren da budem, dosta nepoznata. Nisam imao prilike da gledam do sada njihove susrete, ali imam informaciju da se radi o jednoj veoma mladoj i talentovanoj ekipi. Njihovi rezultati su posledica nedostatka iskustva i ,,čvrstine’’ u odnosu na neke druge timove. Ali smatram da će ovo biti veliko iskustvo za njih koje će im dosta pomoći da napreduju. Sigurno je da će pokušati da nametnu svoj ritam i da će pokušati da nas nateraju da “trčimo”. Ukoliko uđemo maksimalno skoncentrisani u meč i budemo nametnuli svoju igru trijumf neće izostati.”

Na pitanje o zdravstvenom stanju u ekipi, Radović je dodao:,, Situacija sa povredama nije najsjajnija, ali sa zadovoljstvom mogu da kažem da će ovo biti prva utakmica posle dosta vremena gde ćemo na raspolaganju imati više od 10 zdravih igrača. Iako se otok poprilično povukao, Laza (Nedeljković) još uvek ima bolove u kolenu, zbog kojih je propustio prethodni meč, a Nikola (Šukalo) vuče povredu kolena još od početka sezone, tako da će njih dvojica biti van protokola’’.

Utakmica 2. Muške Regionalne Lige Centar između Borče 2 i Veba Basket igra se u četvrtak u 20:20 časova u Hali Sportova Žarkovo.

 

D. Nedeljković

SaveSave