Novo poglavlje naše priče: Istorijska utakmica za KK Rivers BM!

U nedelju 12. maja od 16:15h u SC Vizura, na Tošinom bunaru, na programu je istorijska utakmica za naš klub! Košarkaši Rivers BM-a će odigrati svoju prvu zvaničnu utakmicu u nekom saveznom takmičenju. U okviru grupe D 3. Muške regionalne lige centar, izabranici trenera Radovića će dočekati ekipu KK ABBA iz Bariča.

Nakon 2 godine uspešne saradnje sa KK Borča i zajedničkim nastupom u saveznim takmičenjima, klub je odlučio da krene samostalnim putem. Prvi korak je nastup u 3. Muškoj regionalnoj ligi, koja je u narodu još poznata i kao “beton liga”, a za novi dom kluba je izabran Novi Beograd i SC Vizura.

Ove godine liga ima turnirski format, pa je tako 16 ekipa podeljeno u 4 grupe po 4. Igra se dvokružni sistem, a nakon 6 kola, po 2 najboljeplasirane ekipe u svakoj grupi obezbediće plasman u četvrtfinale. Pobednici ovih dvomeča će se naći na završnom turniru, gde će sve ekipe odigrati međusobno susrete, a najbolji će obezbediti plasman u viši rang. Pored ABBe, u grupi D se nalaze i Beko basketball Kotež i Sava.

Pred klubom je veliki izazov, a ambicije kluba su, ka oi uvek, vezane za najviši plasman! Zato je neophodno od starta imati ozbiljan pristup i maksimalno se fokusirati na dobar početak sezone, čega je svestan i trener Radović:
“Svaki početak je težak a svaki prvi meč je vrlo važan. Ovo je jedan veliki korak za naš klub i pred nama je veliki izazov. Veći deo igrača je već duže na okupu, uz par novih momaka za koje verujem da će nam doneti ono što nam je nedostajalo na prethodnim takmičenjima. Ne bežimo od činjenice da smo jedni od favorite, ali na svakom meču moramo da pristupimo ozbiljno i fokusirano isključivo na teren. Smatramo da je pred nama jedna lepa priča koja će iz godine u godinu rasti.”

Jedan od najiskusnijih i zamenik kapitena, Igor Ćirić, takođe sa velikim entuzijazmom isčekuje novi izazov:” Iako smatram da smo u najužem krugu favorita lige, svesni smo da je svaki početak težak i da dokle god zajedno rastemo, srećni ćemo i da porastemo. Presrećni smo što smo napokon stali na sopstvene noge, sigurno ćemo veoma brzo da napredujemo kroz rangove takmičenja.
Prošao sam mnoge saigrače, trenere, klubove, takmičenja, sudije, kampove, delegate… Sa svima imam odličan odnos, i shodno iskustvu, znam da prepoznam kvalitet, zdravu priču i ono najvažnije – ljubav prema košarci. Toga u ovom klubu nikako ne manjka, i sa velikim zadovoljstvom branim crno plave boje već nekoliko godina. A verujem da našee vreme tek dolazi!”

Prva utakmica u istoriji kluba: KK Rivers – Beobrod

Jedan od malobrojnih koji je prešao kompletan put Riversa, od kluba koji se mučio za pobedom u Biznis ligi do onoge gde je danas, je kapiten Lazar Nedeljković. Usled odsustva Jugoslava Ilića i Marka Jovanovića u nedelju, biće jedini igrač koji je zaigrao na debiju Riversa kako u Biznis ligi, tako i sada u zvaničnom takmičenju:” Rivers, klub koji gledam kao na drugi dom, od samog početka sam u ovoj priči, tako se odnosim prema tom klubu, To je skup ljudi koji su ozbiljni zaljubljenici u ovaj sport, klub koji je iz godine u godinu bivao sve ozbiljniji. Nadam se da ćemo ovim novim korakom ispuniti sva očekivanja i uz dobre  rezultate sačuvati zdravu sredinu i drugarstvo i prijateljstvo kao od prvog dana u ovom klubu.”

“Da budem iskren, ovo me sve podseća na filmski scenario nekog holividskog klasika, gde se rad, ulaganje i trud na kraju uvek isplate i dobri momci pobede.Mnogo mi je drago što se klub razvijao u pravom smeru i što sam imao priliku da sve ove godine ( sa malim pauzama ) učestvujem u filmskoj priči koja ima srećan kraj i novi početak, novo poglavlje.Mislim da su svi spremni i jedva čekaju da bioskop nastavi sa radom u novoj velikoj sali”, vrlo slikovito je opisao Filip Milošević , i izneo svoja očekivanja:” Svaka je utakmica teška na svoj način…Ne bih stavljao breme favorita na naša leđa, ali zaista imamo kvalitetan sastav i očekujem dobru košarku u premijernom meču…Uz maksimalno zalaganje u odbrani i puno trčanja mislim da pozitivan rezultat neće izostati…”

Za sve koji ne budu u prilici da prisustvuju sutrašnjoj utakmici, klub je obezbedio direktan prenos utakmice na našem sajtu.