Sezona 2019/20 – Prva od mnogih!

 

Košarkaški Savez Srbije i zvanično je doneo odluku o otkazivanju nastavka sezone usled globalne pandemije korona virusa, što je nažalost pre vremena okončalo debitantsku sezonu našeg kluba u nekom od zvaničnih takmičenja KSS-a.

Ovim povodom odlučili smo da se osvrnemo na to šta smo sve postigli tokom prethodnih 9 meseci.

2.MRLC

Nakon 2. mesta osvojenog u popularnoj „beton ligi“, klub je odlučio da napravi „zaokret“ i počne sa procesom podmlađivanja selekcije. Počelo je promenom na klupi, gde je umesto Marka Radovića, koji se posvetio svojim obavezama i poslovima kao prvi čovek kluba, došao perspektivni Igor Božović, koji je prethodne sezone vodio Borču Rivers u 1.MRLC.Većina igrača koji su nastupali u beton ligi su „okačili patike o klin“  što se tiče zvanične košarke(Nastavili su da predstavljaju naš klub u rekreativnim ligama), dok su u timu ostali Aleksandros Tarnaris i Igor Ćirić, koji je pored kapitenske trake preuzeo i ulogu prvog trenera juniorske i omladinske ekipe. Od iskusnijih igrača tu je bio i Darko Damnjanović, dok su ostatak tima činili pretežno mlađi momci između 97 i 01 godišta.

Ambicije kluba su velike od samog početka – te su zacrtani ciljevi bili jako visoki. Prvi izazov pred trenera Božovića i ekipu stigao je prilično rano, u prvom stepenu Kupa Radivoja Koraća. U prvom kolu je napravljeno malo iznenađenje i savladan je KK Žitko, ekipa koja je nastupala u višem rangu! Ipak mlada i uigrana ekipa Beka je predstavljala nepremostivu prepreku za ovu ranu fazu takmičenja, pa je učešće završeno u drugom kolu.

Iako još uvek nedovoljno uigrana, ekipa je dosta dobro startovala u 2.MRLC i ređala pobede. Možda najbolji prikaz karaktera ekipe je bilo na ‘vrelom’ gostovanju u Mladenovcu na kojem je ekipa uspela da preokrene minus od 21 poen sa kraja treće četvrtine i vrati kući sa jako važnom pobedom!
Kvalitet naše priče i ambicije su bili prepoznati i od nekih drugih igrača, pa su tako u vanrednom prelaznom roku pojačali klub još 3 igrača (pored već postojeća 2) koji su prethodne sezone nastupali u B ligi: Luka Vržina (Proleter), Miloš Grubor(Velika Plana) i „dete kluba“ Nemanja Ilić (BKK) koji je učestvovao u nekim od najvećih podviga kluba u rekreativnim takmičenjima.

Snimak povodom povratka Nemanje Ilića

 

Izabranici trenera Božovića su nastavili sa dobrim partijama, izborili su plasman Superligu i šansu za plasman u viši rang sa skorom 12:2 i koš razlikom od čak 221! Jedini bolji od našeg tima su bili košarkaši Astre, koji su sa jednim porazom završili ovu fazu.

Superliga donela je sa sobom nove izazove pred naš tim a hala na Novom Beogradu, svakom utakmicom postajala je sve punija. U 4 utakmice, koje su odigran pre početka pandemije, naš tim je upisao 3 pobede i 1 poraz, zahvaljujući kojem se nalazio na 3. mestu sa realnim izgledima da se umeša u borbu za neku od prva dva, koja vode u viši rang. Ipak, zbog pomenute situacije, takmičenje je prekinuto a plasman proglašen konačnim.

Jedna od višegodišnjih akcija našeg kluba, koju donosimo iz rekreativnih liga i na koju smo svakako najponosniji je Novogodišnja Humanitarna Utakmica. Tradicionalno, poslednja utakmica u kalendarskoj godini, jedina je u kojoj se naplaćuje ulaznica, a cena je jedna čokolada. Ova akcija naišla je na podršku mnogih medija i javnih ličnosti, a želja nam je da sledeće godine ona bude još uspešnija!

Na veliku sreću i zadovoljstvo celog kluba, jedan redak i lep događaj je obeležio ovu sezonu pred njeno zatvaranje. Naš dugogodišnji igrač i kapiten, Igor Gigz Ćirić, uz pomoć našeg tima zaprosio je svoju dugogodišnju devojku Vanju Tešić na veoma originalan način.

 

 

POST Covid19 aktivnosti!

Prinudna pauza poslala je naš tim na malo duži odmor ali je uvek aktivno rukovodstvo kluba pronašlo način da ubrza povratak naših momaka na teren. Tako smo u saradnji sa našim prijateljima iz “Zelene Maske posebno dizajnirali liniju zaštitnih maski u bojama kluba koje su omogućile da upravo Riversi budu prvi tim koji je odigrao košarkašku utakmicu nakon ukidanja zdravstvenih mera.

 

Po okončanju sezone, a dok iščekujemo novu, odlučili smo da se upustimo u novi izazov. Od ovog leta, naš klub će učestvovati i na 3X3 turnirima s nadom da ćemo jednog dana postati i deo FIBA World Tour-a. Naš tim će u ovom pohodu predstavljati Aleksa Cvejić, Nemanja Ilić, Mihailo Krtolina, Aleksandar Nikolić i Miloš Brković.

U dva odigrana turnira, naš tim ima jedan plasman u polufinale i jedno osvojeno prvo mesto! Nadamo se prvo od mnogih koji će biti ovog leta!

Iako je sezona gotova, vremena za odmor nema! Klub uveliko radi na pripremi za narednu sezonu i sa velikim nestrpljenjem isčekuje avgust i početak priprema! U međuvremenu, pratite nas na našim društvenim mrežama i ovde na sajtu kako biste bili u toku sa svim dešavanjima tokom leta, a biće ih mnogo 🙂