U nedelju prvi izazov “renoviranih” Riversa, počinje Kup Radivoja Koraća!

Posle letnje pauze, koju je klub iskoristio za kompletnu rekonstrukciju i podmlađivanje prvog tima, pred košarkašima Rivers BM-a je prvi izazov u takmičarskoj sezoni! Ekipa će učestvovati u 1. Stepenu Kupa Radivoja Koraća, a rival u prvom kolu biće ekipa Žitko basketa.
Ova utakmica predstavlja početak takmičarske sezone, koji će se nastaviti sledećeg vikenda sa startom 2. Muške regionalne lige centar.

Nakon debitantskog nastupa u saveznom takmičenju, i osvojenog drugog mesta u 3. Muškoj regionalnoj ligi centar, u klubu je odlučeno da se preko leta uradi velika rekonstrukcija i da se ekipa podmladi. Umesto Marka Radovića, koji se povukao sa pozicije trenera, ali ostaje u klubu na funkciji predsednika, na mesto šefa stručnog štaba došao je Igor Božović. Perspektivni trener je prošle godine predvodio KK Borču Rivers u 1.MRLC i omladinsku selekciju istog kluba. Upravo sa Radovićem je i sarađivao na tom projektu, gde je Marko obavljao funkciju tim-menadžera.
Preko leta za potrebe seniorskog tima, u klub je dovedeno 16 novih igrača, od čeka 15 mlađih od 23 godine, a stručni štab je ojačan i kondicionim trenerom Nikolom Ćušićem, a prvi pomoćnik ostaje Stefan Novosel.

KK Rivers BM 2019/20

Prvi čovek kluba, je naveo da klub u ovu sezonu ulazi sa velikim ambicijama:
“Cilj našeg kluba je konstantni napredak i razvoj, u skladu sa tim, preko leta smo napravili velike promene. I pre nego što smo počeli sa beton ligom, unutar ekipe je postojao dogovor da “iskusnija ekipa”, koja je tu godinama u rekreativnoj selekciji, to iznese, a onda prepustimo mladima da nastave dalje ovu priču. Prosek godina tima koji ulazi u sezonu je 21.67, što govori o tome da smo imali na umu i budućnost kada smo sastavljali ovaj tim. Ne želimo da krijemo ambicije, plan nam je daveć ove sezone napravimo sledeći korak i ostvarimo plasman u viši rang. Ukoliko svi se budu držali dogoovra koje imamo, siguran sam da ćemo u tome i uspeti.”

Trener Božović sa velikim nestrpljenjem očekuje početak sezone:
“Posle skoro dva meseca priprema, konačno dolazi na red takmičarska sezona. Dočekujemo ekipu Žitko basketa, koja godinama ima sjajne, mlade, borbene igrače, tako da očekujem neizvesnu utakmicu sa puno želje na obe strane. Što se nas tiče, sama činjenica da igramo protiv ekipe koja igra viši rang od našeg predstavlja nam dovoljnu motivaciju za taj meč. Daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje, prođemo u narednu fazu kupa i da u dobroj atmosferi dočekamo pocetak lige u kojoj imamo najvise ambicije.”

U sastavu ekipe se nalaze i 2 učesnika finala ovogodišnje beton lige, a jedan od njih će nositi i kapitensku traku kluba. U pitanjuje igrač koji je postigao prvi koš kluba na zvaničnim mečevima – Igor Ćirić:
“Nakon veoma teških ali uspešno odrađenih priprema, sada dolazi ono pravo. Ono zbog čega smo se znojili, bodrili, odricali i kidali celo leta – zvaničan početak sezone. Znamo ekipu od prošle godine kada smo igrali sa njima u 1MRLC, ali ne znamo kako su oni proveli leto, tačnije, kakav sastav imaju. Do sada su se oslanjali na mlade snage, ali bez obzira na ovog i sve druge protivnike, mi prilazimo svakoj utakmici sa oprezom, sigurni u sebe i svoje kvalitete. I mi smo renovirali ekipu u odnosu na prošlu godinu,, napravili smo pre svega, skup kvalitetnih ljudi , košarkaski veoma kvalitetnih, spremnih da za tim urade sve. Mnogo će nam značiti i što smo odigrali mnogo kvalitetnih utakmica u pripremnom delu sa jakim protinvnicima. Pozivamo navijače da dođu da nam daju vetar u leđa za uspešan start sezone i da upišemo pobedu na startu kupa.”

Meč se igra u nedelju 06.10. u SC Vizura na Tošinom bunaru sa početkom u 18:15h. U ovom trenutku još uvek nemamo potvrdu o prenosu meča, ali ukolliko bude postojao, biće dostupan na našoj veb stranici.