Protiv Save po prvenac!

Košarkaši Rivers BM-a gostuju košarkaškom klubu Sava u okviru 2. kola 3. Muške regionalne ligecentar grupa D. Oba tima su poražena na startu takmičenja na domaćem terenu, pa ih u subotu od 15:30 u balonu “Sava” očekuje značajn meč.

Iako prva utakmica nije protekla kako su želeli, Riversi ne odustaju od ambicija koje su zartali pre početka lige. Prvi meč je bio odličan pokazatelj svih trenutnih nedostataka ekipe, i šta je neophodno popraviti za nastavak takmičenja. Možda je i bolje da se desio na startu. Čeka se reakcija ekipe!
Trener Radović ponovo neće moći da računa na Marka Jovanovića i Đorđa Dimitrijevića, dok će ovog vikenda odsustvovati i Miloš Gocić. Ipak, za razliku od prvog susreta, u kombinaciji za 12 igrača se ovog puta nalaze pojačanje Igor Jevđenić i starosedeoc Jugoslav Ilić.
“Svaki put, koje god da je takmičenje u pitanju cilj je isti – pobeda! Sada je odgovornost još veća jer je ulog mnogo veći. Imamo dosta novih igrača u rotaciji, ali već na prvom treningu se vidi da svi stremimo ka istom cilju”, rekao je Ilić i još dodao:”Veoma sam uzbuđen zbog ovog novog mesta gde se nalazimo, daću svoj maksimum da opravdam poverenje!”.

Jedan od novajlija u timu, Luka Marković, izneo je svoje utiske o klubu, prvoj utakmici i predstojećem meču:”Utsci sa prve utakmice su dosta pozitivni. Prvenstveno mi je drago da sam postao deo sredine u kojoj se voli i poštuje košarka, kao i to da sam bio deo istorijske utakmice Riversa kao košarkaškog kluba. Mesto gde se oseća pravi timski duh, počev od svlačionice preko treninga pa sve do utakmic. Loše smo startovali,ali zalaganjem na treningu potrudićemo se da nam to bude jedini poraz. Dosta ljudi je došlo da nas podrži,i boljom igrom u nastavku sezone ćemo im se odužiti.
Očekivanja protiv KK Save – da ne ponovimo iste greške kao sa prve utakmice! Uz neke nove igrače, da krenemo putem kojim treba, putem koji će nas dovesti do cilja – a to je ulazak u viši rang. Da pokažemo zašto nas smatraju glavnim kandidatom za osvajanje lige.”

I za ovaj susret naš klub je obezbedio live stream. Kao i prošli put, link će biti okačen na zvaničnoj stranici kluba na dan utakmice.