O nama


Košarkaški klub Rivers BM je osnovan 4.10.2013. godine kao amaterski košarkaški klub koji se takmičio u Biznis ligi Beograda. Tokom prvih 6 sezona, klub je nastupao u najjačim amatersko-rekretivnim takmičenjima u Beogradu: Biznis liga, MLBB, Corn liga, RKL. Ipak 2019. godine klub se odlučuje za naredni korak. Zvanično postaje član Košarkaškog saveza Beograda i Košarkaškog saveza Srbije, i osniva seniorsku, omladinsku i juniorsku selekciju sa sedištem na Novom Beogradu.

Osnovni cilj kluba je pružanje mogućnosti svim igračima da se razvijaju i napreduju, kako igrački tako i ljudski. Iako se u svako takmičenje ulazi sa najvišim ambicijama, akcenat se stavlja na sam pristup svakom igraču u klubu.

Sa organizacione strane, klub se trudi da prati standarde koje postavljaju najveći svetski klubovi, a nekada i sam da ih postavi. Pored sportskog sektora, u našem klubu smo vrlo ponosni i na marketing sektor. Sarađujemo sa vrhunskim fotografima, kamermanima i grafičkim dizajnerima, pa naši igrači imaju izuzetne uspomene sa svojih utakmica. Takođe, naš klub se trudi da učestvuje u što većem broju lokalnih društveno-korisnih i humanitarnih akcija, a posebno smo ponosni na saradnju sa organizacijom “Zajedno za život”, čiji se logo nalazi na našim dresovima.

Seniorski tim trenira u SC “Vizura” na Tošinom bunaru, gde je i domaćin svojih utakmica, kao i u Hali sportova “Ranko Žeravica”. Treninzi i utakmice mlađih kategorija se održavaju u OŠ “Kralj Aleksandar I” na Novom Beogradu.

 

U sezonu 2020/21 Rivers BM će iimati sledeće selekcije: seniorsku, omladinsku, juniorsko/kadetsku, pionirsku , mlađu piniorsku, amatersko-rekreativnu.