Zajedno za život

Fondacija Zajedno za život je prijatelj našeg kluba od 2018. godine. Njihov logo se nalazi na nadmajicama našeg kluba, a saradnja između naših organizacija se odvija na više nivoa.

Zajedno za život zvanično je osnovana je 28. septembra 2017. godine, ali seme ove humane ideje posađeno je, ispostaviće se sasvim nenamerno, još u aprilu 2014. godine.

Tada je mladi 23-godišnji student, Jovan Simić, videvši na internetu sliku devojčice iz svog komšiluka koja je bolovala od retke bolesti za čije je izlečenje bilo potrebno 300.000 evra, odlučio da proda sve svoje fudbalske dresove koje je godinama sakupljao i organizuje humanitarnu aukciju u svojoj osnovnoj školi koju je i ta devojčica pohađala.

Akcija je postala poznata kao Aukcija dresova za lečenje male Nađe Novaković i kao jedna od najuspešnijih humanitarnih akcija ikada u Srbiji inicirana od strane pojedinca, ali organizovana i podržana od strane celog društva.
Na dve aukcije sakupljeno je 80.000 evra, a neposrednim uticajem akcije, svih 300.000 evra sakupljeno je za nekoliko dana. Mala Nađa je danas zdravo dete, koje se vratilo svojim školskim obavezama, problemima sa matematikom, prvim simpatijama, ukratko – svemu onome što i treba da okupira život jedne devojčice.

Kroz sve akcije do osnivanja humanitarne organizacije, koje je Simić inicirao i organizovao, sakupljeno je direktno oko 250.000 evra, dok je indirektan uticaj akcija doprineo velikom mobilisanju javnosti i sakupljanju cifre od preko pola miliona evra. Sav prihod je uvek išao onome za koga je organizovana akcija. Tako je mnogo dece dobilo sredstva za svoje lečenje, jedna bolnica za decu obolelu od raka dobila značajna sredstva za svoju gradnju, kao i škola za decu sa smetnjama u razvoju koja je kompletno renovirana i unapređena. Sve je to utrlo put nečemu što je danas dobilo formu koja se zove Zajedno za život.

Više informacija o ovoj fondaciji možete naći na njihovom sajtu.