Startuje i BM! Prvi rival u ASLB-u – Intima!

Nakon S ekipe, i Rivers BM završava sa odmorom i vraća se na teren. U okviru prvog kola Play Off-a Amaterske Superlige Beograd, Riversi će se sastati sa Intimom iz Vrnjačke Banje.
Ova dva tima su bili u različitim grupama u prvom delu takmičenja, tako da će im ovo biti prvi susret.

KK Rivers BM vs Intima (On time)

Sportski Baloni Corn Product
Amaterska Superliga Beograd PlayOff


Riversi su ušli u veliku rezultatsku krizu koja je počela u novembru, i trajala sve do pred kraj decembra, kada su zabeležene dve vrlo važne pobede protiv favorita Advokatske kancelarije Marković (Biznis liga) i KK Voždovac (MLBB), koje su znatno popravile raspoloženje i atmosferu. Ipak veiki problemi po povratku sa odmora su povrede Nemanje Cvijetića, Nemanje Božinovića, Nemanje Ilića i kapitena Lazara Nedeljkovića, dok se Filip Milošević polako vraća u trenažni proces. Njihov povratak na teren očekuje se krajem januara ili početkom februara (izuzetak Božinović kod koga je povreda bila ozbiljnije prirode). Pored njih ovog vikenda Radović neće moći da računa na još nekoliko prvotimaca. Stanković nema pravo nastupa u ovom takmičenju za Riverse (igra za Konjarnik), dok će zbog obaveza odsustvovati i Ćirić, Mihajlović i Marković. I Trajković će propustiti ovaj meč zbog bolesti. To je odsustvo čak 10 standardnih prvotimaca koji su predstavljali klub do sada u svim takmičenjima.


“Činjenica je da svaka ekipa oseti odsustvo i 3-4 igrača, a da ne pričam o situaciji gde ih čak 10 fali. Ipak i pored toga ne bežimo od uloge favorita. Imamo zaista dosta kvalitetnih igrača, i verujem da 9 momaka koji će nastupiti sutra zabeležiti pobedu. Ovo je prava prilika za neke od igrača koji su imali slabiju minutažu u prvom delu, da probaju da dokažu da zaslužuju više. Najveći teret će verovatno pasti na Živkovića, Stepića i Ilića, kao trojicu najiskusnijih, ali verujem da će i ostali odigrati svoju ulogu i da ćemo nastaviti onako kako smo stali pred praznike”, rekao je trener Radović.
“Očekujem dosta dobru, kvalitetnu utakmicu, prvu u novoj 2017 za BM ekipu, protiv za sada totalno nepoznatog protivnika koji sigurno ima želju da pokaže zube. Očekujem pravu borbu, timsku igru naše ekipe i nadam se pobedi sa velikom razlikom jer smo ipak došli u ovo takmičenje sa najvećim ambicijama”, rekao je krilni-centar Stefan Bogunović, i dodao:  “Ekipa jeste dosta oslabljena u pogledu standardnih igrača, ali mi smo pre svega kolektiv, hemija u ekipi je na zavidnom nivou i predobro se slažemo, verujem da ćemo uspeti da nadomestimo izostanak naših, pre svega drugara a zatim i saigrača! Ovo je idealna prilika za nas da pokažemo šta znamo i da pokažemo treneru da može da računa ozbiljno na nas u budućnosti. Iskoristio bih i priliku da poželim saigračima brz oporavak i povratak na teren, jer tim nije TIM bez svih njegovih članova”.
Meč se igra danas sa početkom od 18:30 časova u balonima “Corn Product”.