6 novih potpisa, prelazni rok već skoro završen za prvi tim!

Iako je ostalo nešto manje od mesec dana do početka priprema za sezonu 2021/22, Rivers BM je već gotovo kompletirao tim za narednu sezonu! U klub je došlo 6 novih igrača, koji će predstavljati ozbiljno pojačanje za narednu sezonu!
Crno-plavi dres u narednoj sezoni će nositi: Stefan Drobnjak (Borča), Stefan Tomić (Beko), Radivoje Tomašević (Žarkovo), Ognjen Vasiljević (Žarkovo), Lazar Nedeljković (Sv. Đorđe) i Petar Perković (Slodes).

Prvo pojačanje je stiglo na poziciji centra. U naše redove je stigao najbolji centar lige, Stefan Drobnjak:
” Rad kluba mi je poznat vec godinama unazad jos iz perioda dok je klub igrao biznis ligu. Odlučio sam da prihvatim poziv Riversa jer sviđa mi se vizija samog kluba i način na koji klub funkcioniše, želim da svojim znanjem i talentom pomognem klubu da dostigne velike ciljeve. Po dolasku u klub, najveći utisak na mene su ostavili neverovtan profesionalizam i posvećenost svakog pojedinca u klubu, što znači da ljudi veruju u ono što rade. Smatram da već ove sezone možemo da ostvarimo odličan rezultat.”

Kao bomba je odjeknula vest da dugogodišnji kapiten Stefan Tomić, napušta Beko. Jedan od najboljih spoljnih igrača lige je obrazložio svoju odluku da postane novi član našeg kluba:
“Riversi su uvek bili korektan protivnik i sa ponašanjem i sa prikazanom borbom na terenu. Pre razgovora sa članovima kluba, nisam znao previše. Znao sam da je klub dobro organizovan i ambiciozan. Jako mi se svidela vizija kluba koju su mi preneli, pre svih trener Božović a zatim i ostali. Ono što me je privuklo da se opredelim za Riverse je i sjajna atmosfera koja vlada, kako među igračima tako i među ostalim strukturama u klubu. Verujem da možemo puno!”

Još jedan bivši član Beka pojačaće centarsku liniju. Radivoje Tomašević je drugi deo prošle sezone nastupao u Žarkovu, a zajedno sa Drobnjakom činiće centarski par u novoj sezoni:
“Nisam puno znao o samom klubu, ali sam dobro poznavao trenera Božovića. Ipak sam utisak sa terena protiv njih je uvek bio pozitivan, uvek su bili borben tim koji je skupo prodavao kožu. Nakon razgovora sa trenerom Božovićem, uverio sam se da je ovo dobar izbor za mene i nisam pogrešio. Klub je fantastičan i atmosfera je sjajna!”

Iz Žarkova je na Novi Beograd stigao i kapiten Ognjen Vasiljević. O kakvom potencijalu se radi, najbolje svedoči reakcija bivšeg reprezentativca, Duška Savanovića, koji je čestitao klubu na potpisu igrača koji predstavlja budućnost naše košarke. Vasiljević je dobro znao gde dolazi:
“Vrlo sam dobro bio upoznat sa radom kluba i pre dolaska. Moj prošlogodišnji saigrač i prijatelj, Aleksandar Sužnjev, je od prošle sezone deo tima, pa mi je još tokom sezone prenosio utiske. Takođe i trener (Đorđe Ilić) je dobro bio upooznat sa radom pa mi je i on preneo svoje utiske. Smatram da je ovo jako dobra sredina jer je organizacija na jako visokom nivou, odlična atmosfera je unutar samog kluba i postoje jasne ambicije za napretkom i rastom. Verujem da ćemo napraviti odličan rezultat u novoj sezoni.”

Još jedno iznenađenje za mnoge je predstavljao dolazak Lazara Nedeljkovića! Iako su mnogi prvo pomislili da se bivši kapiten i legenda kluba ponovo aktivira, ipak je reč o 4 godine mlađem beku, koji ima već bogato iskustvo igranja u B ligi, a najdublji trag je ostavio u Zemunu. Kada je usledio poziv, nije znao previše o samom klubu:
“Nisam puno bio upoznat sa klubom, znao sam iz priča samo da se pojavio novi klub na Novom Beogradu. Ipak predstavljen mi je projekat kluba koji mi se jako svideo i odlučio sam da vidim malo bliže o čemu je reč. Već prvi utisak je bio sjajan. Odlična organizacija, sjajna ekipa i izuzetan trener. Upravo sve to me je uverilo da je ovo moja nova destinacija i biće mi drago da učestvujem u novim uspesima jednog ovako mladog kluba!”

Najsvežije pojačanje je stiglo iz vicešampiona B lige. Petar Perković je neko ko je bio bitan šraf Slodesove mašinerije u istorijskom pohodu na B ligu, zatim na KLS. Očekuje se da njegovo iskustvo bude od ogromnog značaja:
“Nisam znao puno o samom klubu. Iskustvo kada sam igrao protiv njih je da su uvek nezgodni i imaju želju da pobede, ma ko da je sa druge strane. Ipak nakon razgovora sa mojim drugom Nemanjom Ilićem i trenerom Božovićem, uverio sam se da je ovaj klub dobra prilika za mene i da nam se ambicije poklapaju. Bitno je da idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti kako će se završiti.

Trener Igor Božović je jako zadovoljan urađenim:
“S obzirom na to da iz godine u godinu pomeramo ciljeve koje postavljamo ispred nas, ove godine je cilj da zauzmemo jedno od prva 4 mesta u ligi. U skladu sa tim u timu je došlo do velikih i neizbežnih promena u igračkom kadru, iako sam ja neko ko nije svojstven tome. Mislim da smo u ovom prelaznom roku odradili sjajan posao. Pojačali su nas igrači koji, iako su i dalje mladi a imaju dosta iskustva u igranju – neki čak i u osvajanju 1.MRL. Igrače smo pre svega birali po njihovom ljudskom kvalitetu i vrhunskom karakteru koji poseduje svaki od njih, a onda i po sjajnim košarkaškim sposobnostima. Očekujem da će nam se uskoro pridružiti još jedan igrač na poziciji 1 čime zatvaramo prelazni rok i finalizujemo roster za narednu sezonu. Takođe, seniorskom timu će se priključiti nekoliko juniora koji će dobijati šansu kad god nam se za to ukaže prilika, a nadamo se da će većina tih igrača i mlađih i starijih braniti boje kluba i u sezonama posle toga.”

Svoju ocenu je dao i prvi čovek kluba, Marko Radović. Većini navijača je za srce prirastao onaj tim iz sezone 2016/17 koji je iznenadio sve i igrao finale Biznis lige. Mnogi su počeli da porede postojeći tim sa tom generacijom:
“Vrlo je nezahvalno za porediti te dve selekcije. Najveća snaga onog tima je bila što su svi disali kao 1, i što je tačno svako znao svoju ulogu. Svi su stavili sujetu po strani radi zajednickog cilja. Što se tiče sadašnjeg tima, mislim da po kvalitetu su izabrani najbolji igrači, nama dostupni, i da prelazni rok nije mogao da bude bolje odrađen. Svi novi igrači su prvenstveno sjajni momci, ali i momci koji su u stanju igrački da nas unaprede i naprave razliku. Lično sam prezadovoljan dolaskom svakog od njih ponaosob, jer su u pitanju momci koji su jako cenjeni i koje bi mnogi klubovi voleli da vide u svojim redovima. Njihov izbor našeg kluba je dokaz da dobro radimo i da smo na dobrom putu. Potencijal ove ekipe je ogroman, a kako će izgledati na terenu, moraćemo da sačekamo da počne sezona.”

Pristupite našoj Viber zajednici na linku i budite uvek prvi informisani sa dešavanjima u klubu.