Ilić:”Prirodno je bilo da ostanem, verujem u dobar rezultat!”

Nemanja Ilić će 5. godinu zaredom nositi “crno-plavi” dres, a druga sezona kako će boje kluba braniti u saveznoj ligi! Ilić je prošle sezone, po dolasku iz 2. Muške Lige Srbije, na 12 utakmica prosečno beležio 10.5 poena uz 4.8 skokova i 1.3 asistenciju. Sa 29 postignutih trojki bio je drugi trojkaš u ekipi. Do sada je bio među najmlađima u klubu, a naredne sezone ga očekuje malo drugačija uloga.

“Prošle sezone, posle loše situacije koju sam imao, na polusezoni sam došao u klub, tačnije u neku ruku, vratio sam se. Svi su me prihvatil “oberučke” – počevši od trenera Božovića pa sve do igrača. Brzo sam se uklopio i jedini problem koji je bio prisutan jeste moje samopouzdanje koje je palo dosta zbog malo minuta u rukama. Ipak, dolaskom u Rivers BM, iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening – sve je počelo da dolazi na svoje mesto. Na kraju sezone, koja je zbog cele situacije sa pandemijom ranije završena, seo sam sa trenerom Božovićem i popričao o svemu. On je bio voljan da mi pomogne, šta god da odlučim, a ja sam znao šta je najbolje za mene. I znao sam šta je najpoštenije prema klubu i ljudima u klubu koji su me prihvatili i pomogli kad mi je najviše trebalo. Očekujem da ova godina bude još bolja, da jos više napredujem, imamo jako mladu ekipu, ali sam ubeđen da ćemo napraviti jako jako dobar rezultat, tako da svi ti elementi su doveli do toga da ja vrlo lako donesem odluku.”

Ovo ti je 5. sezona da si pri klubu, kratak osvrt na ovih 5 godina?

“Sećam se ko juče da je bilo. Nakon dobro odigranog turnira, koji je organizovao Marko Radović, tadašnji trener Rivers BM-a (danas predsednik kluba) koji je nastupao u Biznis ligi, MLBB ligi i Corn ligi, upravo on me je kontaktirao da me pita da li bih bio zainteresovan da igram i upućuje me u celu priču. Trebalo mi je par dana da razmislim jer sam imao i obaveze prema svom klubu gde sam tada trenirao, i kada sam odlučio da želim da se priključim toj priči, svoj debi sam imao na svoj 19. rođendan. Ta sezona je bila možda i najbolja sezona Riversa, stvorila se timska hemija, igrali smo ko blesavi, družili se, ma prosto sam bio oduševljen! Iako sam bio najmlađi, nisam se tako osećao jer su me i tad isto svi prihvatili kao mlađeg brata. Ako bih morao u jednoj reči da opišem ovih 5 godina to bi svakako bila – PORODICA! Svestan sam da tog dana kad sam pristao da igram za Riverse uradio možda i najbolji potez do sad. Rekao sam Marku(Radoviću) posle te sezone, za Rivers će se jednog dana čuti i to ozbiljno čuti. Tad nije bilo ni u planu da se prstupi savezu i igraju zvanična takmičenja, al eto danas smo na 2 dana od početka priprema za novu sezonu, prvu sezonu Riversa u 1.MRL centar i očekujem da nastavimo da rastemo.”

Bićeš među iskusnijima u ekipi i zamenik kapitena, kako to utiče na tebe?

“Svakako je velika odgovornost kad znaš da si najstariji, pritom i zamenik kapitena, jer samim tim očekuje se od tebe da u svakom momentu budeš tu za svakog igrača, da ih vučeš kad stanu, ali u neku ruku nije mi strana ta uloga. Bio sam u sličnim situacijama. Ono što znam, jeste da ću ja dati 200% sebe – kako na terenu tako i van terena, i da ću momcima biti na raspolaganju u svakom momentu. I ako neko čita ovo od vas momci, eto da znate (smeh). Mogu da se pohvalim da imam određeno iskustva, koje sam siguran da mogu da prenesem na mlade momke ove sezone a isto sam tako siguran da ću i ja dosta da naučim od njih. S obzirom na mladost, očekujem da dosta trčimo (što nam je u neku ruku nedostajalo prošle sezone), isto tako očekujem da grizemo u odbrani. I naravno neophodno je da u svaku utakmicu uđemo sa puno energije,s obzirom da smo mlada ekipa to ne sme da nam manjkai. Ono što je sigurno, to je da nas očekuje jako dobra liga, posle duže vremena, 1.MRLC će da bude poprilično izjednačena – svako može svakog da pobedi. Ipak, što bi se reklo “use i u svoje kljuse”, od ponedeljka kad krenemo sa pripremama, svaki trening maksimalno fokusirano, da se polako uklapamo, upoznajemo i mislim da neće biti problema što se tiče rezultata!”